Wat is Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een eeuwenoude massage therapie die er vanuit gaat dat het gehele lichaam gereflecteerd wordt in de voeten. Door massages en drukpunten te geven op de voeten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
De doorbloeding wordt beter, afvalstoffen worden beter afgevoerd en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Dit geeft een algehele ontspanning op het lichaam en op de geest. U komt lichamelijk en geestelijk tot rust en dit heeft weer een positieve invloed op eventuele ziektes die in het lichaam zitten. Doordat het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd kunnen de ziektes verminderen of zelfs verdwijnen.

In deze drukke tijden ontstaat het merendeel van de ziektes door stress. En niets geneest stress beter dan ontspanning. Het loslaten….van lichamelijke spanning tot geestelijke spanning. Want ook door geestelijke spanning kunt u ziek worden. Door de stress gaat het hart sneller kloppen, de spieren in het gehele lichaam staan gespannen, de bloeddruk wordt verhoogt, de adem versnelt en alle zintuigen staan op scherp. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam om u te beschermen. Als er gevaar dreigt maakt u lichaam zich klaar om te reageren door te vechten of te vluchten. Deze stress reactie helpt u om uitdagingen in het leven niet uit de weg te gaan, het verscherpt uw concentratievermogen.
Maar als u niet de juiste balans kunt vinden tussen spanning en ontspanning kan stress voor grote problemen zorgen.

font-size: 18ptwat is voetreflextherapie, wat is voetreflextherapie